Vlekken op de muren schoonmaken - zo werkt het correct en effectief!

Schone muren en fris behangen muren scheppen een aangename sfeer in een kamer. Maar milieu-invloeden, intensief gebruik van woonruimtes of zelfs een huishouden met kinderen en huisdieren kunnen lelijke vlekken en sporen van slijtage op de muren achterlaten.

 

We laten je tips en trucs zien om je muren weer fris en schoon te krijgen zonder te schilderen.

  1. Muren – Check:

Ga voor het schoonmaken na van welke coating je muur gemaakt is. Zo kun je de optimale reinigingsmaatregel voor je muur bepalen.

  1. Testen:

Test vóór het schoonmaken op een onzichtbaar deel van de muur, bijvoorbeeld achter een meubelstuk, hoe de verf reageert op behandeling met de magische wisser. Bewerk dan voorzichtig de zwarte lijnen of vlekken met de licht bevochtigde gum.

  1. Geschilderde muren:

Geschilderde muren die eerder met lakverf beschilderd werden, zijn bijzonder gemakkelijk schoon te maken. Voor lichte vervuiling meng je gewoon 1 el CleanieWonder met 10 liter water en werk je de vlekken met een microvezeldoek in. Onze tip: Om een gelijkmatig resultaat te krijgen, veeg je van boven naar beneden. Zo wordt voorkomen dat lelijke waterneuzen het resultaat beïnvloeden.

  1. Hardnekkige vlekken:

Breng hiervoor wat van de CleanieWonder pasta pure aan op de witte kant van de magische wisser en breng het direct op de vlek aan. Wis nu eenvoudig de vlek uit.

 

  1. Behang muren:

Helaas is vuil behang wat moeilijker schoon te maken. Verwijder eerst los vuil en stof met een bezem. Gebruik vervolgens opnieuw het CleanieWonder watermengsel en veeg het vuil voorzichtig weg met de microvezeldoek. Een keukenrol is ook geschikt om te drogen. Het is het beste om systematisch van boven naar beneden te reinigen, zodat het resultaat er uniform uitziet.

  1. Vetvlekken op de muren:

Knijp een hoeveelheid CleanieWonder ter grootte van een erwt in de duurzame spuitfles en meng met water. Spuit nu het mengsel op de vlekken en wacht ongeveer 10 minuten, veeg het dan af en droog.

  1. Vervuiling van de muren door spelden:

Creatieve kinderen vinden het ook leuk om zich op de muren te laten vereeuwigen. Onze allesreiniger helpt ook hier. Gewoon rechtstreeks en zuiver op de magische gom aanbrengen en het kunstwerk uitwissen met de witte kant.

  1. Het markeren van sporen van huisdieren:

Huishoudens met katten en honden weten het: de hoeken van de kamers zijn vooral bij katten erg in trek om te markeren. Daarbij wrijven de harige neuzen zich graag over hetzelfde deel van de muur, wat tot lelijke verkleuringen kan leiden. Of je hebt de vieze pootjes van je geliefde huisdieren aan de muren geplakt als gevolg van speelsheid. Ook hier gebruiken we gewoon CleanieWonder pure met de magische gum. Door de milde en biologisch afbreekbare formule van CleanieWonder is onze allesreiniger volkomen veilig voor huishoudens met huisdieren.