Tapijtreiniging - zo snel dat het tapijt er als nieuw uitziet

Ze worden letterlijk onder de voet gelopen en maken woonruimtes gezellig. We hebben het over tapijten. Ze zien er mooi uit, maar ze schoonmaken is vaak wat moeilijker. Verschillende materialen zorgen voor verschillende toepassingsprocessen – werkelijk niemand kan hier het overzicht houden.

CleanieWonder verschaft ook hier duidelijkheid. We hebben stap voor stap opgeschreven hoe het tapijt in nieuwe luister schittert.

 

Vergeet azijn, scheerschuim of zuiveringszout – CleanieWonder is de meest effectieve, maar ook de meest geurneutrale oplossing

 

Basis tapijtreiniging:

 1. Stofzuig eerst het tapijt grondig en rol het op om het buiten of op het balkon uit te kloppen. Laat het tapijt uitluchten in de frisse lucht. Stofzuig ook de vloer onder het tapijt!

  Tip: Tik alleen op de onderkant – anders zal het stof zich nog verder in de vezels nestelen.
 1. Als het tapijt in de wasmachine kan, leg het dan in de wastrommel en voeg 1-2 eetlepels CleanieWonder pasta toe. De pasta kun je direct in de trommel knijpen of in het wasmiddelbakje bovenin.
 2. Dweil intussen de vloer. Meng 1 eetlepel CleanieWonder in 10 liter warm water. Dweil de vloer met een dweil.

 

Als het tapijt niet geschikt is voor wasmachines, kun je ook professioneel tapijtreinigingsgereedschap lenen bij een drogist of speciaalzaak.

 

Verwijder vlekken uit het tapijt:

 1. Hoe verser de vlek, hoe beter. Hier heeft het vuil nog niet zo diep in de vezels gevreten.
 2. Reageer snel en breng CleanieWonder puur op de vlek aan. Je kunt dit zonder handschoenen doen, gewoon met je handen, want CleanieWonder is dermatologisch getest en 100% huidvriendelijk.
 3. Veeg weg met de witte kant van de magische gum.

 

Tip: Bijzonder geschikt voor vlekken van huisdieren en kleine kinderen.

 

Vergeet azijn, scheerschuim of zuiveringszout – CleanieWonder is de meest effectieve, maar ook de meest geurneutrale oplossing.

 

Hoe vaak moet je het tapijt schoonmaken?

Een basis tapijtreiniging is om de één tot drie jaar nodig, afhankelijk van hoeveel mensen, kinderen of huisdieren er in het huishouden wonen. Als het tapijt regelmatig wordt gestofzuigd en onderhouden, ca. 1x per week grondig, en vlekken prompt worden verwijderd, wordt de tijd uitgesteld.

 

Tapijt reinigen met sneeuw - werkt het?

Ja! In de winter helpt zelfs de natuur bij het reinigen van tapijten. Leg hiervoor de bovenste laag op de sneeuw en laat die ongeveer een half uur intrekken. Op deze manier wordt de toplaag gereinigd, maar is het tapijt niet helemaal doorweekt. Je kunt het tapijt ook besproeien met een water-CleanieWonder mengsel (1 eetlepel CleanieWonder met 10 liter water). Laat het tapijt daarna goed drogen. Deze natuurlijke manier van reinigen is echter beter geschikt voor kleinere tapijten.

 

Langpolig tapijt reinigen met CleanieWonder

Een tapijt met een vezellengte van 5 centimeter of meer wordt langpolig genoemd. Als de vezelhoogte tussen 1,5 en 5 centimeter is, heet het een hoogpolig tapijt.

 1. Stofzuig het tapijt grondig voordat je het schoonmaakt.
 2. Ontwar geknoopte vezels.
 3. Volg de wassymbolen en was met CleanieWonder in de wasmachine of doe een handmatige natte was in de badkuip.
 4. Leg hiertoe het tapijt in de kuip en bedek het licht met water. Meng 1-2 eetlepels CleanieWonder en laat het een paar minuten intrekken.
 5. Maak het tapijt schoon.
 6. Laat goed drogen voor gebruik.