Minimalisme in het huishouden - hoe je effectief, duurzaam & goedkoop kunt schoonmaken

Beter in plaats van meer – daar gaat het om als je het over minimalisme in het huishouden hebt. Weg van overbodige producten, naar een bewuste levensstijl. Met deze minimalismetips voor het huishouden bespaar je niet alleen tijd en geld, je houdt de boel ook langer opgeruimd.

  

Wat betekent minimalisme eigenlijk?

Minimalisme kan opgevat worden als de kunst van het weggooien van de ballast die zich op natuurlijke wijze ophoopt, maar absoluut zinloos en volkomen onbevredigend is. Minimalisme verschilt bijvoorbeeld van ascese of verzaking, want afstand doen van het overbodige is geen verzaking maar een bevrijding. Conclusie: Wie minimalistisch leeft verspilt geen tijd – en heeft bijgevolg meer tijd om te leven.

 

In onze tips laten we je zien hoe je deze opvatting in je huishouden kunt toepassen:

  1. Investeer in goede huishoudhulpen

Investeer in toestellen die meerdere keren per dag gebruikt worden, want als de prijs-prestatie verhouding klopt, zal de investering vruchten afwerpen - en je uiteindelijk meer tijd geven om te leven. Of het nu een lichtere stofzuiger met betere zuigkracht is of CleanieWonder accessoires die je veel werk en tijd besparen. Op de lange duur zullen deze kleine huishoudhulpen je blij maken omdat ze je veel energie besparen.

  1. Regelmatig uitmesten

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar als je regelmatig afstand doet van dingen, win je tijd. Minder in het huishouden en in de flat hebben is niet alleen ongelooflijk bevrijdend, het bespaart ook tijd bij het schoonmaken! Trouwens, tips over hoe je je het beste van overbodige dingen kunt ontdoen, vind je bij ordeningskoningin Marie Kondo. Ze ruimt op volgens het geluksprincipe – vraag niet of je het voorwerp nog nodig hebt, maar eerder – maakt het me echt gelukkig?

  1. Bewust winkelen

Houd lijsten bij en bedenk van tevoren welk product je echt nodig hebt. Om de beste waar voor je geld te krijgen, zoek je naar kortingen. Trouwens, je vindt steeds nieuwe kortingsaanbiedingen op onze Instagram pagina.

  1. Multifunctionele wapens

Investeer in producten die niet speciaal voor slechts één toepassingsgebied zijn. In tegenstelling tot speciale schoonmaakmiddelen, die meestal erg chemisch en schadelijk voor het milieu zijn, richt CleanieWonder zich op een alleskunner voor het hele huishouden die zacht en duurzaam reinigt. Je hebt dus geen 10 verschillende speciale reinigers nodig, maar slechts één alleskunner. Dit bespaart niet alleen geld en tijd bij het boodschappen doen, maar ook afval.

Gläser wiederverwenden

  1. Minimalisme Essentials - Huishouden

Behalve azijn, zuiveringszout en water zijn een goede microvezeldoek en een vuilverwijderaar onmisbaar. Je vindt alles wat je nodig hebt in de reinigingspakket. Ook al bereiken conventionele huishoudelijke producten vaak goede resultaten, ze zijn vaak niet universeel toepasbaar en laten meestal onaangename geuren achter. Niet met CleanieWonder – de alleskunner reinigt zacht en is biologisch afbreekbaar.

  1. SOS – Geen stofzuiger – Truc

Deze truc is ook bijzonder populair in studentenflats. Veeg! Veeg de vloer gewoon schoon met een doek en een CleanieWonder watermengsel (1 eetlepel per 10 liter).

  1. Integreer beweging

Minimalisme betekent slim en bewust actie ondernemen. Combineer je schoonmaakactie met een kleine workout. Of je nu op handen en voeten de vloer dweilt of danst terwijl je de ramen schoonmaakt – onze schoonmaak afspeellijst verbrandt je calorieën bijna vanzelf.

 

 

Nog niet genoeg? Volg ons op Instagram voor meer vernieuwende tips over huishouden & duurzaamheid in het dagelijks leven!