Het terras in je huis schoonmaken met CleanieWonder

Maak de vloerplaat schoon:

Weersinvloeden en dagelijks gebruik laten sporen na op een terras. Vooral op een houten terras verschijnen vaak een grijze waas en scheuren in de planken. Daarom is een goede verzorging en regelmatig schoonmaken essentieel.

 

Het terras moet ongeveer tweemaal per jaar grondig schoongemaakt en onderhouden worden. Eenmaal na de winter in het voorjaar vóór de zomerse hitte en als voorbereiding op het koude seizoen.

 

Toepassing:

  1. Verwijder grof vuil: Het oppervlak moet helemaal droog zijn voor je het schoonmaakt. Veeg het grove vuil weg met een bezem.
  2. Nu is alles bevochtigd: Besproei het hele terras met een tuinslang.
  3. Verwijderen van groene begroeiing: Mos en groene begroeiing zijn niet alleen ongewenst, ze vormen ook een gevaar voor ongelukken door de verhoogde vochtigheid.
  4. Maak het terras schoon: Los 1 eetlepel CleanieWonder op in 10 liter lauw water en maak het terras grondig schoon. PUROXX reinigt niet alleen superzuinig, maar is ook milieuvriendelijk dankzij de biologische formule. Trouwens, CleanieWonder is geschikt voor alle terrasoppervlakken – zelfs voor houten vloerplanken!
  5. Gebruik van de magische gum: Om bijzonder hardnekkige vlekken te verwijderen, kun je de magische gum ook kort bevochtigen en er een stukje aan trekken om te helpen.
  6. Was nu alles grondig en spuit het af met de tuinslang.

 

Daarna is het aan te bevelen om voedende oliën voor de planken te gebruiken. Vooral een houten terras moet regelmatig schoongemaakt en onderhouden worden. Bij het oliën van de planken moet het zo windstil en bewolkt mogelijk zijn. Zulke weersomstandigheden zorgen ervoor dat de producten diep in het hout kunnen doordringen. Dit komt doordat het oppervlak te snel droogt in intens zonlicht.

 

Tip: Verzorgingsproducten op basis van natuurlijke olie zijn bijzonder milieuvriendelijk!

 

So einfach geht das Reinigen deiner Sonnenterrasse mit WunderRein

 

Patio plaat schoonmaken:

Natuursteen en betonnen terrasplaten zijn vaak erg moeilijk schoon te maken. Vooral in de voegen tussen de betonnen platen kan mos en onkruid zich vastzetten. Kleine scheurtjes aan het oppervlak zijn ook mogelijk door verwering. Om verkleuring te voorkomen, raden we aan het terras regelmatig te vegen, zodat er geen bladeren achterblijven.

 

Water, CleanieWonder, de biologisch afbreekbare allesreiniger en een schrobborstel zijn alles wat je nodig hebt om de tegels voorzichtig en grondig schoon te maken. Los CleanieWonder weer op in lauw water, bevochtig dan de bedekking en laat het mengsel 20 minuten inwerken. Bewerk daarna het terras met de magische gum of de schrobber en laat het schoonmaakmiddel korte tijd inwerken. Spoel bij de laatste stap het terras grondig af met helder water en laat de stenen of betonnen platen goed drogen. CleanieWonder reinigt effectief, snel en grondig.

 

Opmerking: Het is beter geen chemische middelen te gebruiken voor de reiniging van het terras, want deze stoffen komen ongefilterd in het grondwater terecht. Bovendien voorziet de Wet op de Plantenbescherming in hoge boetes voor overtredingen, vooral bij het gebruik van bepaalde middelen op verharde oppervlakken buitenshuis, zoals trottoirs of terrassen.

 

CleanieWonder is milieuvriendelijker. Met water en een schrobber kun je vuil op het terras effectief en efficiënt verwijderen.