Gestoffeerde meubelen effectief en duurzaam reinigen

Bankstel, fauteuil, sofa of kruk - hoe mooi en elegant ze ook zijn, lelijke vlekken op gestoffeerde meubelen zijn erg vervelend. Verkeerde schoonmaakmiddelen laten vervelende randen achter. Alleskunner CleanieWonder helpt bij de reiniging en met de waardevolle reinigingstips glanzen gestoffeerde meubelen in een handomdraai weer in hun oude glorie.

Sofa en gestoffeerde meubelen reinigen - waar moet u op letten?

Om gestoffeerde meubelen in goede staat te houden, dien je regelmatig stof en kruimels te verwijderen met een stofzuiger. Drie tips voor vlekken: 

 • Als een vlek zich eenmaal heeft gevormd, is het belangrijk om "snel te handelen". Dit vergroot de kans dat bekleding weer helemaal schoon wordt.
 • Bij het schoonmaken van de bekleding de vlek niet wegwrijven, maar deppen.

Bij sommige gestoffeerde meubelen kan de bekleding eraf en gereinigd worden in de wasmachine. Allesreiniger CleanieWonder kan ook gebruikt worden in wasmachines voor verantwoord en duurzaam wassen. Indien bekleding er niet af kan, wordt het iets lastiger om het schoon te maken maar ook gestoffeerde meubelen kunnen duurzaam worden gereinigd zonder dure reinigingsapparatuur en chemicaliën.

 

De grondbeginselen van het reinigen van bekleding: CleanieWonder en water

De eenvoudigste huismiddeltjes helpen ook voor gestoffeerde meubelen: warm water en CleanieWonder is voldoende om vlekken doeltreffend te verwijderen.

 • Meng een theelepel CleanieWonder met warm water.
 • Dep de vlek met het magische sponsje (meegeleverd in de CleanieWonder Proefpakket) of een doekje en wrijf vervolgens van buiten naar binnen. Dit voorkomt dat de vlek zich verder verspreidt.
 • Veeg na het reinigen van de bekleding het gehele meubelstuk af met de spons.

 

Toepassing:

Het veelzijdige CleanieWonder helpt vooral bij geurintensieve-en zware vlekken. Het heeft een ontsmettende werking, verwijdert vlekken en neutraliseert geuren. Bovendien laat het geen storende randen achter op de stof.

Hoe gebruik je deze dermatologisch geteste allesreiniger voor gestoffeerde meubelen:

 1. Begin met het stofzuigen van gestoffeerde meubelen.
 2. Druk wat CleanieWonder op de vlek.
  Voor minder hardnekkige vlekken een klein beetje CleanieWonder verdunnen met water (1 eetlepel CleanieWonder op ca. 10 liter water)
 3. Zachtjes inwrijven met een vochtig sponsje (idealiter met onze magisch sponsje) en laat 2-3 uur inwerken.
 4. Afvegen met een natte spons of doek.

De gestoffeerde meubelen zijn binnen een paar uur gereinigd en kun je er weer van genieten. Zeg vaarwel tegen vervelende watervlekken en laat meubelen weer stralen in volle glans - volledig fosfaatvrij, dermatologisch getest en duurzaam.

 

In onze complete CleanieWonder Proefpakket is alles aanwezig om gestoffeerde meubelen te reinigen met gratis verzending binnen Nederland.