Caravans schoonmaken in eenvoudige stappen

Het kampeerseizoen is geopend, maar de caravan moet dringend weer schoongemaakt worden? Een schone caravan is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook belangrijk omdat je hem anders op den duur beschadigt. In dit blog kom je te weten hoe je je caravan goed kunt wassen en hem schoon kunt houden tijdens het kamperen.

 

Wat heb ik vooraf nodig?

Om de caravan te wassen, is het belangrijk dat je producten gebruikt die compatibel zijn met de caravan. Je hebt vooral een zachte reiniger en een was nodig. Je hebt ook schoonmaakgerei nodig.

Vooral op reis is het aan te raden de bagage klein te houden. Om geen 10 verschillende schoonmaakmiddelen te hoeven inpakken en geen extra caravanshampoo te hoeven kopen, is CleanieWonder de beste keus.

De allesreiniger uit de duurzame Co2-neutrale suikerrietbuis is praktisch en handzaam, neemt weinig plaats in de koffer in en kan gebruikt worden voor alle schoonmaak- en wasbeurten tijdens de reis. Of je nu afwast, de was doet of de caravan schoonmaakt, CleanieWonder is de beste en meest biologisch duurzame optie.

Vooral met een lengte tot 2,5 meter heb je vaak veel schoonmaakmiddel nodig. Met slechts 1 eetlepel CleanieWonder kan 10 liter schoonmaakwater door elkaar gemengd worden. Voor hardnekkige vlekken raden we aan de pasta direct aan te brengen en de vlekken te verwijderen met de magic eraser.

 

 

Stap voor stap – De caravan schoonmaken:

  1. Verwijder stof, zand en bladeren uit de caravan. We raden aan stap voor stap te werk te gaan en steeds eerst één kant van de caravan te behandelen. Dit voorkomt ook dat er vlekken ontstaan tijdens het schoonmaken.
  2. Was je niet in de felle zon. Het is beter een schaduwrijke plek te zoeken of tot de avond te wachten met schoonmaken.
  3. Was van onder naar boven, zo komen er geen lelijke vuildruppels op de lak.
  4. Wees voorzichtig met hogedrukreinigers, ze kunnen de caravan beschadigen. We raden aan de caravan goed af te spoelen met een tuinslang na het reinigen met CleanieWonder.
  5. Onze handige spuitfles van duurzaam glas is geschikt voor zowel binnen- als buitenramen. Een hoeveelheid ter grootte van een erwt vermengd met het water in het flesje is voldoende. Het vensterdoekje in het CleanieWonder reinigingspakket garandeert een streeploos resultaat.
  6. Ga niet op het dak staan, dat beschadigt de caravan snel, het is beter om een ladder naast de caravan te zetten.
  7. Hardnekkige zwarte strepen door regen en vuil kunnen gemakkelijk met de magische wisser verwijderd worden. Breng hiervoor de pasta direct op de vlek aan en wis voorzichtig uit met de witte kant van de gum.
  8. Na het schoonmaken kun je de caravan ook met was behandelen om hem tegen vuil te beschermen.

 

Bekleding schoonmaken in de caravan

 

Ook hier kun je CleanieWonder direct of gemengd gebruiken. Voor hardnekkige vlekken raden we aan de pasta direct op de vlek aan te brengen, even te laten inwerken en dan af te vegen met de magische wisser.

 

Conclusie

Het gebruik van speciale reinigers voor caravans is niet absoluut nodig om de caravan zo voorzichtig mogelijk schoon te maken en te houden. Met CleanieWonder heb je niet alleen een biologisch veilige oplossing, de kostenfactor blijft ook beheersbaar. Bovendien kun je de allesreiniger niet alleen gebruiken om de caravan schoon te maken, maar ook voor alle andere schoonmaakwerkzaamheden bij het kamperen.