10 tips voor kerstschoonmaak - zodat de 4 muren helderder schijnen dan de kerstster

Elk jaar is de familie al gearriveerd en is de flat niet bepaald toonbaar? CleanieWonder deelt met je de ultieme schoonmaaktips om kwaadsprekerij te voorkomen!

 

1. Wees voorbereid

Vooral tijdens de feestdagen is het gemakkelijk om te vergeten op tijd boodschappen te doen. Zorg dat je alle benodigdheden klaar hebt liggen. Onze tip: bestel je reinigingspakket vanuit het comfort van je eigen huis. Behalve een stofzuiger en dweil bevat onze box alles wat je nodig hebt voor je kerstschoonmaak.

 

2. De juiste afspeellijst

Om je in de stemming te brengen kun je onze schoonmaak-afspeellijst aanzetten. Met muziek in de oren en een goed werkschema is de schoonmaak snel gedaan. Trouwens, onze schoonmaak afspeellijst is bijzonder geschikt voor alle "Kerstgrijnzen".

 

3. Opruimen is het halve werk

Vóór de basisreiniging is het belangrijk op te ruimen. Ontdoe je daarbij van overbodige restjes, oude tijdschriften en ongewenste post. Ruim de rommel op en het zal er veel opgeruimder uitzien. Doe kleine spullen en kinderspeelgoed in dozen, berg zomerkleren op en pak winterversieringen uit. Creëer hier een aangename sfeer. Tip: ook hier geldt: minder is meer.

 

4. Was gordijnen en bekledingshoezen

Nu is de perfecte tijd om de gordijnen door de wastrommel te halen en de gezellige kussens van de bank te wassen. Je kunt in plaats daarvan ook kerstkussenhoezen kopen. Volg het wasvoorschrift voor het textiel en voeg een eetlepel CleanieWonder aan het wasgoed toe. Hierdoor zal het gordijn weer als nieuw glanzen.

 

5. Schoonmaken

 Boden kehren

Stof eerst alle oppervlakken af. Meng hiervoor een emmer met water en 1 eetlepel CleanieWonder. Maak het microvezeldoekje uit de reinigingsdoos vochtig in dit water. Verwijder nu grondig het stof van alle oppervlakken. Je kunt de magische gum ook gebruiken op keukenoppervlakken.

Tip: voor hardnekkige vlekken breng je CleanieWonder onverdund en direct op de vlek aan – heel gemakkelijk met je vingers en zonder handschoenen, want CleanieWonder is dermatologisch getest en is 100 % huidvriendelijk. Begin in de keuken en badkamer altijd met de vuilste plek en maak dan stap voor stap de rest schoon.

 

 

6. Dweilen

Of het nu op houten of betegelde vloeren is – ook hier is onze alleskunner uit de tube het antwoord op de schoonmaakvraag bij uitstek. Meng eenvoudig 1 eetlepel CleanieWonder met 10 liter water en dweil de vloer met een dweil.

 

7. Zorgvuldigheidstaken

Je hoeft niet alles tegelijk te doen, het is het beste om voor Kerstmis een paar to-dos te plannen en die stukje bij beetje af te werken. De koelkast, vriezer enzovoort zijn taken die je ook na het bezoek kunt doen.

 

8. Voorkom chaos

Door elke dag 10 minuten schoonmaakwerk te doen voorkom je een grote puinhoop in de flat. Neem het eenvoudig op in je dagelijkse routine en geniet langer van de opgeruimdheid.

 

9. Geuren en kaarsen

Creëer een aangenaam geurende sfeer met kaarsen en kamergeuren. Tip: Geuren zoals katoen of verse was brengen onmiddellijk een schone en opgeruimde indruk. Als je liever iets meer kerstsfeer hebt, kun je gaan voor appel-kaneel aroma's.

Trouwens, CleanieWonder is absoluut reukloos en kan ook direct voor een bezoek gebruikt worden, zonder de hinderlijke scherpe geur van andere natuurlijke huishoudmiddelen zoals azijn.

Duft in Wohnräumen 

10. Ovenreiniging

Om ervoor te zorgen dat je het feestelijke gebraad in de oven kunt zien, is het ook een goed idee om de oven en de bakplaat van tevoren schoon te maken. Dit kan heel snel met onze reinigingsbox. We hebben al een stap-voor-stap artikel voor je geschreven.

 

CleanieWonder wenst je fijne feestdagen en een schoon samenzijn!